joi, 24 martie 2016

Bunele Maniere de zi cu zi

Traim intr-o societante in care foarte putini mai respecta Codul Bunelor Maniere si inca si mai putini care au auzit de asa ceva, am decis sa scriu acest articol cu cateva bune maniere cu care ne intalnim aproape zilnic.

Cel care are gradul superior saluta primul!
Sa spunem ca un prieten ne prezinta unui doctor foarte important. Dupa ce prietenul ne-a prezentat asteptam ca acel doctor sa ne salute sau sa intinda mana, daca el nu zice nimic sau nu ne da mana nu zicem nimic si mai ales NU II INTINDEM NOI MANA!

Niciodata nu ne prezentam mai devreme de ora stabilita!
Fie venim la ora fixa, fie cu o intarziere de 5-10 minute. Daca se intampla sa nu putem ajunge nici cu o intarziere de 10 minute, sunam si anuntam ca mai intarziem.

Daca suntem la o petrece si nu mai avem bautura in pahar NU cerem sa ni se puna!
Gazda este cea responsabila ca fiecare invitat sa aibe paharul plin. Si mai ales nu ne servim singuri.

Cand ni se pune bautura in pahar NU il ridicam dupa masa!
SINGURA EXCEPTIE ESTE CAND NI SE PUNE SAMPANIE! Doar atunci ne este permis sa tinem paharul in mana cand ni se toarna sampanie in el.

Cand daruim o carte niciodata sa nu scriem ceva pe ea!
De obicei cand daruim o carte scriem niste randuri pe prima pagina. Ei bine asta nu se face, pe acea pagina poate fi scrisa doar de autor sau traducator! Daca totusi dorim sa lasam o amintire putem sa atasam o felicitare sau un biletel in care ne scriem gandurile.

Daca am sunat pe cineva si nu ne-a raspuns asteptam sa fim recontactati!
Doar peste 2-3 ore putem sa sunam iar acea persoana, niciodata mai devreme. Daca este ceva urgent putem lasa un mesaj! Orele in care putem contacta de cineva sunt 08.00-22.00 (aici depinde si de programul acelei persoane).

Acestea sunt cateva din miile de reguli ale unei bune coduite. O sa mai scriu in articolul viitor niste curiozitati pe care le intalnim aproapte zilnic si nu ne dam seama de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu