duminică, 21 februarie 2016

World Education Fair

              In acest weekend a avut loc târgul de universități World Education Fair, la hotelul Radisson Blu Hotel, Bucuresti. Mai pe românește marile universități din lume si-au trimis reprezentanții la noi in Bucuresti si si-au expus ,,ofertele".
Sa va spun câteva din aceste ,,oferte".
              In Marea Britanie: Lancaster University se lauda cu sistemele de colegii, dintre care opt sunt disponibile pentru programele de licența si un colegiu pentru programele de master. Ca sa înveți un an in aceasta universitate nu te costa nici mai mult, nici mai putin de 9000 de lire sterline. Asta pe lângă cazare... Aceasta universitate este de stat. Oportunitatea de împrumut pentru elevii romani este oferit de Student Finance England pentru taxa de școlarizare. Același lucru se aplica si universităților Milddlesex University, University of Bolton, University of Essex, si multe altele.

 Eu personal eram foarte interesată de o universitate din Spania, University of Navarra. Am vorbit cu reprezentantul, mi-a spus facilitățile, domeniile, cum faci fisa de înscriere etc, apoi mi-a spus ca taxa pentru un an este de 9000 de euro... Si pe lângă asta si cazarea... Bursa este intre 30% si 100% dar nu acoperă cazarea.Foarte scump.

              Singurele universitati de stat care nu percep taxe sunt cele din Danemarca si Suedia. Ai nevoie de bani doar pentru a-ti acoperi cheltuielile de trai. In medie ai nevoie de 700-800 euro pe luna (350-400 euro/luna chirie sau 240-400 euro/luna in camine studentestii unde exista mancare, transport, materiale de studiu, asigurare). Nu exista burse pentru ca invatamantul este gratuit. Poti sa te angajezi dar greu daca nu cunosti limba.
              Sincer, părerea mea este sa rămâi in România si faci aici facultatea si daca esti deștept te descurci si pleci in afara daca vrei. Alții vin la noi in tara sa învețe si noi mergem la alții si ne toc aia de bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu